Nurdağı ilçemize Bağlı Aslanlı Mahallesinde ikamet eden Coşkun ailesi çocuklarını vatani görevini yapmaya eline kına yakarak gönderdiler.
Tarihte Türk Milleti haricinde hiçbir Millette olmayan Asker ocağı kutsallığı anlayışı doğrultusunda çocuklarımıza düğün gibi asker geceleri yapmaya devam ediyoruz.
Nurdağına Bağlı Aslanlı Mahallesinde oturan Bedriye ve Hakkı Coşkun çiftçi’nin biricik çocukları Memiş Coşkun’un askerlik zamanının gelmesi dolayısıyla ailesi tarafından Memiş’e Asker gecesi düzenlendi.
Davul zurna ve orkestra eşliğinde saatlerce eğlence yapıldı. Asker Memiş ve arkadaşları ile asker gecesine katılanlar davul zurna eşliğinde oynarken zaman zamanda askeri havaya atarak “ en büyük asker bizim asker…vb sloganlar attılar.
Programın sonuna doğru asker adayı Memiş’in eline kına yakıldı. Ve Kınalanan Memiş daha sonra arkadaşlarının tezahüratları eşliğinde otobüse bindirilerek, vatani görevini yapmak üzere Balıkesir’e yolcu edildi.
Latest posts by Nurdağı Gazetesi (see all)
- BAŞKAN KAVAK KÜSLERİ BARIŞTIRDI - 24 Ağustos 2019
- KAYMAKAMDAN MUHTARLAR DERNEĞİNE ZİYARET - 24 Ağustos 2019
- SEVGİ YILDIRIR ANAOKULUNDAN MÜJDELİ HABER - 24 Ağustos 2019