Örnek Resim

BAKANLARDAN ANLAMSIZ ZİYARETLER

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş Merkezli olarak Meydana gelen deprem sonrasında İslahiye ve Nurdağı ilçeleri neredeyse haritadan silinme noktasına geldi. Depremlerin üzerinden yaklaşık 6 ay gibi bir süre geçti. Bu..

BAKANLARDAN ANLAMSIZ ZİYARETLER

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş Merkezli olarak Meydana gelen deprem sonrasında İslahiye ve Nurdağı ilçeleri neredeyse haritadan silinme noktasına geldi.

Depremlerin üzerinden yaklaşık 6 ay gibi bir süre geçti. Bu süre içerisinde neredeyse her hafta iki veya üç defa bakan ağırladık. Bakanların birisi geldi birisi gitti. Hatta zaman zaman iki veya üç bakanı aynı anda ağırladık.

Bakanların İslahiye ve Nurdağı ilçelerine yaptığı ziyaretler aslında oldukça anlamlı. Ancak bu ziyaretleri anlamsız kılanlar ise bizim yereldeki siyasi parti temsilcilerimiz ve yöneticilerimiz ile bakanların programlarını yapan yetkililer.

NEDEN Mİ? Nedeni aslında çok basit. Çünkü gelen bakanların ne gelecekleri gün, nede program hakkında halkı bilgilendirmiyorlar. Nede gelen bakanlar ve Yetkililer Konteyner kentler dışında herhangi bir yere götürülmüyorlar. Hatta bu konteyner kentler bile değişmiyor. Her defasında aynı yerler ziyaret ediliyor. Neredeyse her bakan geldiğinde katılan kişiler bile aynı.

Durum böyle olunca benim aklıma Yıllar önce Suriyelilerin ülkemize gelmesi sonrasında Önce Çadırkentler ardından kurulan Konteyner kentler geldi. O zamanlarda Bakanlar Milletvekilleri, Elçiler, Gönüllüler ve farklı yardım kuruluşlarının temsilcileri gelir. Direk Suriyelilerin yaşadığı konteyner kentleri ziyaret eder, birkaç kare resim çektirip bölgemizden ayrılırlardı.

Şimdi de hangi bakan gelirse Nurdağı’nda Hükümet konağı karşısındaki konteyner kenti ziyaret ediyor İslahiye’de ise Kalyon konteyner kenti veya kaymakamlık karşısındaki  konteyner kenti ziyaret ederek birkaç kare resim ve biraz süslü kelime ve söylem sonrasında bölgemizden ayrılıyorlar.

ÇEVRE BAKANI ÇEVREYİ ZİYARET ETSİN

Mesele Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhakesi İslahiye ve Nurdağı Bölgesine yapacağı ilk ziyaret te bu iki ilçemizin mahalle, cadde ve sokaklarını gezsin. Gezsin ki Görsün bizim halimizi. Yıkım ihalelerini alan firmaların Yıkım değil de demirleri aldıktan sonra binaları neredeyse yerinde olduğu gibi bırakarak terk edip gittiklerini. Yıkım alanlarında kalan ENKAZLARDAN DOLAYI BİZLERİN POTANSİYEL KANSER HASTASI ADAYI HALİNE GETİRİLDİĞİMİZİ.

Bölgemizde yıkımı gerçekleşen inşaatların büyük çoğunluğunda neredeyse 1 veya bir buçuk metre yüksekliğinde enkaz kalıntıları duruyor. Bu durum İki önemli sorunu beraberinde getiriyor.

Birincisi her esen rüzgar ile akciğerlerimize asbesli inşaat artıkları giriyor ve yudum yudum kanseri içimize çekiyoruz Yani bize zoraki olarak kanser solutuluyor. İkincisi İse Depremin Vurduğu bizleri birkez de Yıkım firmaları enkaz artıkları ile  vuruyorlar. Çünkü her inşaat artığının bulunduğu alandaki artıkları taşımak için onlarca kamyon, kepçe ile çalışma yapılmalı ve her inşaat alanının temizlenmesi için en az 50 -100 bin Tl arasında bir ödeme yapmak zorunda kalacaklar. Buda yetmezmiş gibi Büyükşehir Belediyesi Katı atık yönetmenliğine göre bunu taşıma belgesine sahip firma bulun diyecek, o da yetmez bunu şuraya dökün ve bunu belirlediğimiz alana dökmek içinde bize şu kadar para ödeyin diyecek. Acaba bu konuda yaşanan sıkıntıyı sayın bakana ileten bir yetkili oldu mu? Doğrusu merak ediyorum.

Geçtiğimiz gün Nurdağı Belediyesine gittim başkan vekilimize konu hakkında hassasiyet göstermelerini söyledim oda bana Belediye hizmet binası karşısında yıkılan yerinde aynı durumda olduğunu ancak bu konuda görevli vali ve kaymakamların bu sorunu çözeceklerini söyledi. Allah aşkına Görevlendirilen Kaymakamlar yaklaşık 45gün için ilçemize geliyorlar ve sonra gidiyorlar. Yani bölgeyi ve sorunları gördüklerinde veda etmiş oluyorlar. Bu sorunun çözümü yerel yönetimler yereldeki ilçe kaymakamları ve halkın konuyu en yetkili kişilere iletmesi ile çözülür aksi halde çözülmez.

EVLERİN HASAR DURUMU DEĞİŞİYOR

Mesala 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem sonrasında İslahiye ve Nurdağındaki Kaç daire, Kaç işyerinin Hasar durumu değiştirildi? Kaç bina ağır hasardan orta hasar’a yada hafif hasara dönüştürüldü? Bunu bakan bey’e soran oldu mu? Ben ziyaret edilen Konteyner kentlerde bunların sorulmadığı kanaatindeyim.

MALİYE BAKANI ESNAF VE VATANDAŞI DİNLEDİ Mİ?

Hazine ve Maliye Bakanımız sayın Mehmet Şimşek deprem felaketini yaşayan İslahiye ve Nurdağı’nda Esnaflarımızı ziyaret etti mi? onların sorunlarını dinledi mi? Çünkü Esnafın Olmadığı esnafın ayağa kalkmadığı bir şehrin kalkınması, ayağa kalkması mümkün değil.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan deprem yaralarının sarılması, esnafın yeniden ayağa kalkabilmesi için başta Kosgeb, Esnaf kefalet kooperatifleri ve Bankalar aracılığı ile ensaflara yönelik onlarca kredi ve hibe imkanları sunuyor. Cumhurbaşkanımız imkan sunuyor ama bankalar buna engel olabilmek için her yolu deniyorlar. Müracat eden insanları aylarca hiçbir işlem yapmadan yıldırmak için bekletiyor olmazsa kefil di, ipotek ti..vb sorunlar çıkarıyorlar. Ama canlarının istediklerine de aynı gün kredi vermek için her şeyi yapıyorlar.

Mesala Vakıfbank İslahiye Şubesi bugüne kadar Kosgeb kredisi için Kaç firmadan talep almış? Bunların Kaçını kullandırmış? Ne kadar sürede kullandırmış? Krediden sorumlu personel ve Banka müdürünün keyfine göre kredi verip vermediği kaç firma var?

Örneğin Maliye bakanımız depremzede esnafları ziyaret edip bu sıkıntılara şahit olsa o Bankalar ve Bankacılar Hakkında Nasıl bir işlem yapılmasını isterdi? Yani Cumhurbaşkanımız ESNAF AYAĞA KALKSIN DİYOR, Bankacılar (Görevini düzgün yapanlar hariç) ESNAF BATSIN diyor ve Kredi Musluğunu kapatıyor. Hani Vakıfbank Daima Yanımızdaydı? Yoksa o yalnızca aldatıcı bir reklam sloğanı mıydı?

İÇİŞLERİ BAKANIMIZ HALKLA BULUŞSA

İçişleri Bakanımız sayın Ali Yerlikaya Başarılı bir Gaziantep ve İstanbul Valiliğinden sonra İçişleri bakanı oldu? Peki sayın Bakanımıza Deprem Bölgesindeki Asayişsizlik ve Hırsızlık konusunda bir sunum yapıldı mı?

6 Şubat 2023 tarihinde Meydana gelen Deprem sonrasında İslahiye ve Nurdağı’nda neredeyse hırsızlık yapılmayan ev ve işyeri kalmamış. Kiminle konuşsak ya hasar gören evinden ya işyerinden hırsızlık yapılmış ama bu hırsızlık işini yapanlarla ilgili durum nedir? Mesala kaç hırsız yakalanmış? Kaç kişi hırsızlıktan ceza evine atılmış? Yada hırsızlık mağduru kaç kişinin çalınan malları kendilerine geri iade edilmiş?

HURDACILIK NEDEN YASAKLANMIYOR YADA SERTİFİKALANMIYOR?

6 Şubat depreminden sonra İslahiye ve Nurdağı’nda önüne gelen herkes Hurdacı olmuş, herkes ikinci el eşya tüccarı olmuş? Ama bunlarla ilgili bir denetim var mı derseniz onuda sizlerin takdirine bırakıyorum.

Halbu ki hurda demir, plastik, metal alım satımı yapmak isteyen kişiler için bazı koşullar getirilse. Mesala kendisine gelen ürünleri teslim alırken bunların dökümünü yapmak, resmini çekmek ve satan kişinin kimlik bilgilerini kayıt altına almak gibi bir zorunluluk olsa sizce de Hırsızlık vakaları azalmaz mı? adam buradan çalıyor 500 metre ileride ki hurdacıya satıyor? Çalıyor satıyor, çalıyor satıyor kimse bunu nerden aldın getirdin demiyor.

Sizce de sayın içişleri bakanımız Ali Yerlikaya’ya bu sorunu iletsek bunun çözümü noktasında bir çalışma yapmaz mı?

SAĞLIK BAKANI

Sağlık bakanımız sayın Fahrettin Koca’ya bölgemizde yaşanan deprem dolayısıyla oluşan psikolojik sorunları iletsek,  bölgemize çok sayıda psikolog gelmesine öncülük etmez mi? Yıkılan binalardan kalan Enkazların hayatımızı tehdit etmesi, Kanser riski oluşturması riskine karşı önlem alınmasını talep etsek bu konuda neler yapılabilir? Yarın bölgemizde İnsanlarımızın Potansiyel akciğer kanseri hastası olmasını elbette sağlık bakanımız da istemez. Çünkü bu hem toplumsal bir sorun hem de böyle bir durumda Devletimizin sağlık harcamalarında ciddi bir sıkıntı oluşturacağı gerçeğini çıplak gözle görebilir. Ama biz şükür iyiyiz sorun yok dediğimiz sürece kimse sorunlarımızı görmez.

GÜL BAKAN OLSAYDI…

Gaziantep’in en başarılı ve Çalışkan milletvekili sayın Abdülhamit Gül. Biz seçim sonrasında sayın vekilimizin Bakan olmasını isterdik. Çünkü sayın Gül Bakan olsaydı bölgenin yaralarının sarılması noktasında çok ciddi adımlar daha hızlı bir şekilde gerçekleşmiş olurdu. O yalnızca bir vekil olarak Gaziantep’in ve İslahiye ve Nurdağı ilçelerinin sorunlarının çözümlenmesi noktasında en ciddi çalışma yapan kişi.

ÜVEY EVLAT OLDUK

14 Mayısta yapılan seçimlerde İktidar partisinden veya Cumhur ittifakından depremin vurduğu bu iki ilçemizden bir milletvekili bile yok.

Doğal olarak vekilimiz olmadığından dolayı bizler üvey evlat gibiyiz. Ama Şamil Tayyar gibi güçlü bir Milletvekilimiz olsaydı durum çok daha farklı olurdu.

AK PARTİ VE MHP TEŞKILATLARINA ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR

6 Şubat depreminin yıktığı İslahiye ve Nurdağı bölgesinin sorunlarının çözümü noktasında Ak Parti ve MHP İslahiye ve Nurdağı teşkılatlarına önemli görevler düşüyor. Bölgenin ve halkın sorunlarını gelen Bakanlara anlatmak ve çözümü noktasında talepte bulunmak  sizlerin boynunun borcudur. Vebale girmeyin.

İşte yukarıda anlatmaya çalıştığım tüm bu olaylar silsilesinden dolayı Bakanların ilçelerimize gelip gitmelerinin çok bir anlamı yok. Belki bazı rutin projeler hayata geçiyor ama biz TOPYEKÜN KALKINMAK VE BU İLÇELERİMİZİN KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞMASINI İSTİYORUZ. Kimseyle bir derdimiz, sorunumuz yok. Tek derdimiz ilçelerimizin kalkınmasıdır.

admin

Örnek Resim

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

RADYO
Örnek Resim

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL