Örnek Resim
Genel Güncel Siyaset SonDakika

NURDAĞI BELEDİYE BAŞKANI KAVAK TAHLİYE OLDU

6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketi sonrasında tutuklanan Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak tahliye edildi. 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Cumhur ittifakı kapsamında Ak Partiden Nurdağı Belediye Başkan adayı..

NURDAĞI BELEDİYE BAŞKANI KAVAK TAHLİYE OLDU

6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketi sonrasında tutuklanan Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak tahliye edildi.

31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Cumhur ittifakı kapsamında Ak Partiden Nurdağı Belediye Başkan adayı olan ve seçimleri kazanan Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında tutuklanmıştı.

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Deprem Felaketinde Nurdağı’nda tüm Binalar yıkılırken Belediye Başkanı Ökkeş Kavak Depremde yıkılan Emek apartmanı ve Kavak apartmanları dolayısıyla tutuklanmıştı.

Savcılık tarafından yapılan soruşturmanın tamamlanması ve İslahiye Agır ceza mahkemesinin kararı ile tutuklu bulunan Nurdağı Belediye Başkanı Başkanı Ökkeş Kavak ile Aliye Sema Ö. ve Mustafa T. isimli şahıslar tutuklanmıştı.

9 SANIĞIN YARGILANDIĞI DAVA İSLAHİYE AĞIR CEZA MAHKEMESİ’NDE GÖRÜLDÜ

Emek Apartmanı’na ilişkin 9 sanığın yargılandığı dava İslahiye Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Davaya tutuklu sanıklar eski Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak ile Aliye Sema Ö. ve Mustafa T., Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile bağlanırken, diğer sanıklar ile avukatlar duruşmada hazır bulundu.

Nurdağı eski belediye başkanı tahliye edildi

Duruşmada suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, suçsuz olduklarını belirterek tahliyelerini talep etti. Mahkeme heyeti, duruşma sonunda tutuklu sanıklar Ökkeş Kavak, Aliye Sema Ö. ve Mustafa T.’nin tahliyesine karar verdi. Heyet, eksik olan hususların giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Yapılan Yargılama sonrasında Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak Tahliye edildi.

EMEK APARTMANINDA DURUM NEYDİ?

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketinde yıkılan ve 38 kişinin hayatını kaybettiği Emek Apartmanının  Ökkeş Kavak tarafından değil 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybeden kardeşi Osman Kavak tarafından yapıldığı ile ilgili bilgi ve belgeler dosyada eklendi

Ökkeş Kavak’ın tutuklanmasına neden olan bir diğer konu ile daha önce aile fertleri tarafından yapılan Kavak apartmanı davası idi. Binanın yapımını yapan Nurdağı’nın önceki kalıpçı ustası sonrasının müteahhidi ise verdiği ifade de binayı kendilerinin yaptığını o dönem Ökkeş kavak’ın bina ile alakasının bulunmadığını, ancak daha sonra ruhsat alındığını söyledi.

 

 

 

admin

Örnek Resim

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

RADYO
Örnek Resim

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL