Örnek Resim

PANSİYONLARDA KALAN ÖĞRENCİLERİN YEMEK PROBLEMİ DERHAL ÇÖZÜLMELİDİR

Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan Pansiyonlarda kalan öğrencilerin yemek sorunlarının çözümlenmesi için ilgilileri göreve davet etti. Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan ,Özellikle Liselerin Pansiyonlarda kalan öğrencilere..

PANSİYONLARDA KALAN ÖĞRENCİLERİN YEMEK PROBLEMİ DERHAL ÇÖZÜLMELİDİR

Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan Pansiyonlarda kalan öğrencilerin yemek sorunlarının çözümlenmesi için ilgilileri göreve davet etti.

Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan ,Özellikle Liselerin Pansiyonlarda kalan öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı 3 öğün yemek için kişi başı 16 TL ödenek ayırmıştır. Gaziantep’te nohut dürüm’ün 15 TL olduğu günümüzde 3 öğünü 16 TL olan yemeğin nasıl olacağını herkes düşünmelidir. Yaşanan hayat pahalılığı ve zamlardan sonra bu yemekler besleyici ve doyurucu olmaktan çıkmıştır. Çünkü yemek firmaları maliyetlerin artmasıyla birlikte zarar etmemek için malzemeden kısıyorlar. Firmalar öğrencilere çıkarttıkları haftalık yemek menüsünde sürekli makarna çıkarmak zorunda kalıyorlar. Yemek ve malzemeden kısılan yemeklerin besleyici değeri artık kalmamıştır. Dolayısıyla Millî Eğitim Bakanlığı, ek ödenek çıkartarak çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde beslenmesini sağlanmalıdır.

Her okul pansiyonunda ortalama 150 ile 200 arasında öğrencinin kalmaktadır. Sadece Gaziantep merkez değil, ilçelerimizde de pansiyonlar bulunuyor. Şehir genelindeki pansiyonların kapasiteleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden ya da İl Milli Eğitim Müdürlüğünden ayrı ayrı öğrenilebilir.. Hayırseverlerimizi ve belediyelerimizi Gaziantep’te Liselerin pansiyonlarında kalan öğrencilere İftar yemeği vermeye davet ediyoruz. İftar vermek isteyen hayırseverler İl-ilçe milli eğitim müdürlükleri ve pansiyonlu okulların müdürlükleriyle irtibata geçebilirler.

 

aswp

Biyografik bilgiler

Örnek Resim

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

RADYO
Örnek Resim

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL