Örnek Resim

NURDAĞI ÖKSÜZ VE YETİM KALDI

06 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem ile birlikte Ülkemizde 11 ilde ve çok sayıda ilçede hayat, yaşam ve yarınlarla ilgili düşünce ve bakışlarımız değişti. Ama bu süreçte en zararlı çıkan..

NURDAĞI ÖKSÜZ VE YETİM KALDI

06 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem ile birlikte Ülkemizde 11 ilde ve çok sayıda ilçede hayat, yaşam ve yarınlarla ilgili düşünce ve bakışlarımız değişti. Ama bu süreçte en zararlı çıkan ise Nurdağı oldu çünkü Nurdağı Hem öksüz hem de yetim kaldı.

06 Şubat 2023 tarihinde Yüzyılın Felaketi olan bir deprem yaşadık. Bugüne kadar yapılan tüm hesapları yasa ve yönetmenlikleri dahi alt üst eden bir deprem. Ve akabinde neredeyse tamamıyla haritadan silinen koskoca bir ilçe.

Deprem ile birlikte Nurdağı’nda bir çok ev kökden kapandı. Tüm aile fertleri hayatını kaybetti. Diğer insanlardan da birinci derece yakınını kaybetmeyen neredeyse kimse yoktu. Bu acıyı iliklerine kadar yaşayan ve kendi birinci derece ailesinden çok sayıda insanı Topraga veren Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, aile fertlerini toprağa verdikten sonra kendi acısını unutarak kalan zamanının neredeyse tamamını depremzede vatandaşlar ile geçirdi. Onlara yardım eli uzatmak ve hizmet edebilmek için gece gündüz demeksizin çalıştı çabaladı durdu.

Ökkeş Kavak başkan Nurdağı tarihinde gelmiş geçmiş en mütevazi insanlardan birisi. Ve Nurdağı’nda Tüm belediye başkanları döneminde yapılan binalar yıkıldı. Neredeyse ayakta kalan bina yok. Ama nedense Ökkeş Kavak başkan Günah keçisi ilan edildi.

Ak Partiden Meclis üyesi seçilen ve inşaat işi yapan, Belediyede imar komisyonunda görevli CCK İnşaat sahibi Yunus Kaya’nın da yaptığı binalar yıkıldı kendi akrabaları başta olmak üzere bu binalarda çok sayıda insan yaşamını yitirdi.

Müteahhitlerin Tutuklanması gündeme gelince Yunus Kaya kaçtı ve Kaçtığı yerde Mersinde yakalandı. Başta muhalefet olmak üzere canı yanan insanlar feryat figan ettiler. Bu sesler öylesine yankılandı ki Türkiye’nin gündemine oturdu. Bu yaşanan gelişmeler sonrasında kendisine bir kurban arayan siyasi yöneticiler Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak’ı kurban olarak seçtiler. Ve Başkan Ökkeş Kavak tutuklandı.

Böylelikle deprem yaşayan Nurdağı halkı bir deprem daha yaşamış oldu. Ben bakıyorum diğer belediye Başkanları döneminde yıkılan inşaatlar ve yaşanan ölümler var ama o başkanlar dışarda elini kolunu sallayarak geziyor. Yada İmar noktasında İlçe Belediyesi ile birlikte ortak sorumluluk Büyükşehir Belediyesinde orada da tutuklanan kimse yok. O zaman Nurdağı’nı öksüz bırakmanın anlamı da yok. Ökkeş Başkan biran evvel özgürlüğüne kavuşmalı ve bölge halkına hizmet etmelidir diye düşünüyorum.

Nurdağı’nı bu operasyon ile Öksüz bırakanlar yeterince hızını alamadılar bu defa da Ökkeş Kavak Başkan ve Yunus Kaya üzerinden Şamil Tayyar’a saldırdılar. Benim bildiğim Şamil Tayyar ile Yunus Kaya birbirlerini pek sevmezler. Hatta Şamil Tayyar daha önceki dönem Yunus Kaya’nın ak partiden meclis üyesi adayı olmasını engelleyen bir isim. Bu dönem de de MHP Milletvekili Taşdoğan’ın destekleri ile Belediye Meclis üyesi olmuş birisi.

MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay’ın Yunus Kaya üzerinden Şamil Tayyar’a  saldırması ve Şamil Tayyar’ın da farklı olaylarla Sermet Atay ve Muhittin Taşdoğan ile ilgili paylaştığı Twitler uzun süre gündem olmuştu.

Yaşanan bu gelişmeler sonrasında İslahiye ve Nurdağı bölgesinde çok ciddi hizmetleri olan Ak Parti MKYK üyesi ve Milletvekili adayı Şamil Tayyar Aday gösterilmeyerek İslahiye ve Nurdağı bölgesi hem öksüz hem de yetim bırakılmış oldu.

15 Mayıs 2023 tarihinde Nurdağı’nda çok sayıda insan ile görüştüm. Bunlar oylarını ak partiye verdiklerini söylüyorlar dı Ak Parti birinci parti olmuştu Antep’ten 8 milletvekili çıkarmıştı ama yüzlerinde bir tebessüm bile yoktu.

Biz Gaziantep’te birinci parti olduk ama meclis te bir Milletvekilimiz bile yok yarın biz bir sorunumuz olduğunda kimin kapısını çalacağız diye kara kara düşünüyorlardı. Bu gerçeğin farkına varan İnsanlar Şamil Tayyar’ın Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından  partide veya kabinede değerlendirilmesi gerektiğini ifade ediyorlar.

 

Abdullah BİLGİÇ

Örnek Resim

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

RADYO
Örnek Resim

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL