Örnek Resim
Genel Güncel Siyaset SonDakika Yaşam

NURDAĞI AK PARTİDE Mİ BBP’DE Mİ OLACAK? ADAY KİM?

Cumhur ittifakında neredeyse tüm il ve ilçe belediye başkan adayları netleşirken 6 Şubat depremlerinin yıktığı Nurdağı’nda Ne belediye başkan adayı ne de parti belirlendi. Cumhur ittifakında neredeyse tüm il ve..

NURDAĞI AK PARTİDE Mİ BBP’DE Mİ OLACAK? ADAY KİM?

Cumhur ittifakında neredeyse tüm il ve ilçe belediye başkan adayları netleşirken 6 Şubat depremlerinin yıktığı Nurdağı’nda Ne belediye başkan adayı ne de parti belirlendi.

Cumhur ittifakında neredeyse tüm il ve ilçe belediye başkan adayları netleşirken 6 Şubat depremlerinin yıktığı Nurdağı’nda Ne belediye başkan adayı ne de parti belirlendi.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Yerel seçimlerde Gaziantep Büyukşehir Belediye Başkan adayı Yeniden Fatma Şahin olarak belirlenirken, Oğuzeli, Karkamış ve Araban diğer cumhur ittifakı ortağı MHP’ye bırakılmış MHP ise bu ilçelerdeki başkan adaylarını açıklamıştı.

Geçtiğimiz Hafta Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Fatma Şahin ve Ak Parti İl Başkanı Murat çetin Dün ankara’ya çağrılmıştı. Bugün ise ikili’nin Ankara temasları devam ediyor.

Gazetemize gelen Bilgilere göre Ak Parti Cumhur ittifakı kapsamında adayını göstereceği İslahiye’de Kemal Vural , Yavuzeli’nde  Kemal Sakaroğlu ile Yoluna devam kararı alırken Nizip’te ise son dakika süprizi ile önceki dönem Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan’ı belediye başkan adayı olarak gösterecek.

Gaziantep’te en çok tartışılan isim Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu için ise 3 Dönem kuralı istisna olarak uygulanmayacak ve bu kapsamda Şahinbey belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise aday gösterilecek.

O kadar il ve ilçede adaylık netleşirken 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremin Yıktığı Nurdağında ise adaylık konusu netleşmedi.

Nurdağı’nda adaylığın netleşmemesi konusunda Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’nin Cumhur ittifakı kapsamında Nurdağı’nı istemesi. Destici daha önce Ankara Ayaş, Sivas Şarkışla, Gölbaşı, Günyüzü ve Nurdağı için talepte bulunmuştu. Ankara Ayaş’ın Cumhur ittifakı kapsamında MHP’ye bırakılmış olması, Sivas Şarkışla’dsa MHP’nin aday açıklaması ile birlikte Destici’nin Nurdağı için yoğun mesai harcadığı ifade ediliyor.

İşte Destici’nin yoğun ısrarından dolayı Nurdağı’nın ne olacağı bu gece  geç saatlerde belirlenecek. Eğer Nurdağı Cumhur ittifakı kapsamında Büyük Birlik Partisine verilirse BBP’nin adayı Hasan Dilek olacak. Yok Verilmezse Nurdağı’nda Ak Parti ve BBP kendi adaylarını çıkaracak.

Nurdağı’nda Ak Parti’nin kendi adayını çıkaracak olması durumunda ise Bu gece çıkacak karara göre Ak Partinin Yarın Nurdağı Başkan adayını belirlemek için son kez Anket yapacağı ve Ankette Başkan adayı olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hakkı Güler, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Bali ve Nurdağı Eski Belediye Başkanı Mehmet Yıldırır’ın yer aldığı son bir anket yapacak.

Bu anketten çıkan sonuç ve Ak parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin’in görüşü alınarak buna göre aday belirlenmiş olacak. Ak Partinin Kendi adayı ile yoluna devam etmesi durumunda ise Milliyetçi Muhafazakar camiaya daha yakın bir isim olan Hakkı Güler’in bir adım önde olacağı konuşuluyor.

Nurdağı Gazetesi olarak aylar öncesinde bu gün gelinen noktaya gelineceğine işaret etmiş ve Nurdağı’nı Paylaşılmayan ilçe olarak yazmıştık.

admin

Örnek Resim

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

RADYO
Örnek Resim

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL