Örnek Resim

AK PARTİ ARABAN İLÇE BAŞKANI DERHAL GÖREVDEN ALINMALI

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde Cumhur ittifakını oluşturan Ak Parti ve MHP Gaziantep’te hangi ilçelerde hangisinin aday göstereceği konusunda anlaşarak seçimlere birlikte gitme kararı aldılar. Gaziantep..

AK PARTİ ARABAN İLÇE BAŞKANI DERHAL GÖREVDEN ALINMALI

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde Cumhur ittifakını oluşturan Ak Parti ve MHP Gaziantep’te hangi ilçelerde hangisinin aday göstereceği konusunda anlaşarak seçimlere birlikte gitme kararı aldılar.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve 9 İlçe adaylarının tanıtımı içinde Hafta sonu Gaziantep’te Ak Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül, Milletvekilleri, MHP Milletvekili, MHP il ve ilçe teşkilatlarının katılımı ile aday tanıtım toplantısı düzenlendi.

Toplantı daha başlamadan İki grup arasındaki Tartışma kavgaya dönüştü sonrasında alandaki polislerin ve güvenliğin araya girmesi ile olay daha fazla büyümeden kontrol altına alındı.

Aday Tanıtım toplantısında ise çok daha büyük Tehlike Çanları çalındı ve ilk kurşunlar atıldı. Nasıl mı?

Ak Partinin yaptığı aday tanıtım toplantısına ilk Defa 4 İlçe Başkanı ve 1 Mevcut Belediye Başkanı Katılmayarak Ak partinin ve MHP’nin almış olduğu kararları protesto ettiler.

Aday Tanıtım Toplantısına Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, İslahiye İlçe Başkanı Mehmet Arslan, Nurdağı İlçe Başkanı Mehmet Bali ve Nizip’in mevcut belediye Başkanı Mehmet Sarı  Katılmadılar.

Şehitkamil İlçe Başkanı Şehir dışında olduğunu, Nurdağı İlçe başkanı Sağlık sorunlarını gerekçe göstererek katılmazken İslahiye İlçe Başkanı ve Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı ise herhangi bir mazeret dahi sunmadan toplantıya katılmadılar.

Benim bu katılmayıştan anladığım siyasi olarak rest çekme ve meydan okumadır. Sen Bana yanlış yaparsan bende sana yaparım ve Almış olduğun bu kararı tanımam anlamlarına gelmektedir. Bu üç ilçe Başkanı ve mevcut bir belediye Başkanının katılmayışını veya protestosunu Ak Partinin kendi içerisindeki hesaplaşma, yada restleşme olarak görebilir ve parti içi muhalefet olarak değerlendirebiliriz.

AMMA ORADA BİR İLÇE BAŞKANI VAR. AK PARTİ ARABAN İLÇE BAŞKANI ONUN DURUMU ÇOK FARKLI

İsmi okunmasına rağmen AK Parti Araban İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney’in sahneye çıkmaması

İlçe Başkanı Kasney’in önceki dönemi Belediye Başkanı Hasan Doğru ile samimi olduğu ve Araban ilçesinin 2024 Mart seçimlerinde MHP’ye bırakılmasına tepki olarak sahneye çıkmadığı öne sürüldü. AK Partililer, Genel Merkez’in kararını tanımayan ve sahneye gelmeyerek protesto eden ve ittifak ortağı MHP ile ilişkilerin bozulmasına ortam hazırlayan İlçe Başkanı Murat Kasney’in hareketinin kriz yaratmasından rahatsız oldular.

Ak Parti bundan rahatsız olurken MHP’de daha çok rahatsızlık yarattı. Şimdi ilk andan itibaren haberin duyulması ile birlikte MHP tabanı kaynamaya başladı.

Araban’da Belediye Başkan adaylığının her ne kadar MHP’ye bırakılsa da Adayın bir önceki dönem Ak Partili Belediye Başkanı ve başkan adayı olan Mehmet Özdemir olması aslında Adayı Ak partinin göstermiş olduğunun bir simgesi.

Aslında geçen seçimlerde CHP adayı Hasan Doğru’ya Araban’da kaybeden Ak Parti Bu dönem Hasan Doğru’yu aday yapmamak için ara formül olarak MHP ile işbirliği yapmış gibi.

KANGREN OLMADAN KOL KESİLMELİ ARABAN İLÇE BAŞKANI GÖREVDEN ALINMALI

Şimdi Ak Parti Gaziantep’te başarılı olmak ve Cumhur ittifakının bir diğer kanadı olan MHP’nin Ülkücü Camianın oyunu ve desteğini almak istiyorsa derhal ak parti Araban ile Başkanı Kansey’i görevden almalı zira Yara Kangren olursa Kol kesmek’te tedavi için yeterli olmaz.

ŞAHİN KILDAN İNCE KILIÇTAN KESKİN BİR YOLDA

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin 3 dönem için tam saha çalışmaya başladı ama bu dönem işi gerçekten zor. Özellikle Kırsal ilçeler Adaylar,ve dağılım konusunda ciddi sıkıntı ve sorunlar var. Bundan dolayı ak parti ve Ortagı MHP’de sıkıntı yaşayabilir.

Önceki dönem 5 yıllık başkanlık dönemleri ve Aday adaylıkları döneminde Şahin ve Tahmazoğlu arasında yaşanan gerilim ve bunun tabana yansıması dolayısıyla Şahinbey Merkez’de Büyükşehir adayı Fatma Şahin sıkıntı yaşayacak gibi.

EN SORUNSUZ İLÇE İSLAHİYE ve ŞEHİTKAMİL

Öncelikle Gaziantep’in hem seçimle ilgili hem de Adaylar arasındaki uyum ve ahenk konusunda en sorunsuz ilçe İslahiye ve Şehitkamil.

Ak Partinin adaylığı MHP’ye bıraktığı Araban, Oğuzeli ve Karkamış’ta mevcut Ak partinin Başkanları yada bir önceki dönem başkanları bu dönem Yeniden refahtan adaylar. MHP ise Ak Partiye bıraktığı yerlerde farklı aday çıkarmıyor.

 

admin

Örnek Resim

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

RADYO
Örnek Resim

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL