Örnek Resim
Ekonomi Genel Güncel Siyaset SonDakika Yaşam

NURDAĞI SOSYAL MARKET ÖRNEK OLUYOR

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem sonrasında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Nurdağı’nda hizmete açılan sosyal Market, düzeni, disiplini ve çalışma anlayışı ile bölgeye örnek oluyor. 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan..

NURDAĞI SOSYAL MARKET ÖRNEK OLUYOR

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem sonrasında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Nurdağı’nda hizmete açılan sosyal Market, düzeni, disiplini ve çalışma anlayışı ile bölgeye örnek oluyor.

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem sonrasında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Nurdağı’nda hizmete açılan sosyal Market, düzeni, disiplini ve çalışma anlayışı ile bölgeye örnek oluyor.

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş Merkezli deprem sonrasında Nurdağı haritadan silinirken, vatandaşların, gıda, temizlik, hijyen malzemeleri ve giyim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Nurdağı’nda açılan Sosyal Market büyük alışveriş merkezlerinden farksız bir şekilde işleyişi dolayısıyla vatandaşların takdirini kazanmaya devam ediyor.

İlçemizde yaşanan Deprem sonrasında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Nurdağı’nda Sosyal  Gıda ve Giyim marketi açılması kararı verilince  Yıllardır Gaziantep Büyükşehir Belediyesinde farklı görevlerde bulunan Mahmut Koç buradan sorumlu olarak bölgeye gönderildi.

Oldukça kısa bir süre sonra prefabfik marketin açılışının tamamlanmasının ardından Mahmut Koç, gerek Büyükşehirden gelen gerekse de İşkur bünyesinde alınan personeller ile birlikte Profosyonel marketlere taş çıkartacak bir ürün yerleştirme bölümleme ve sınıflandırma işleminin ardından kurulan barkod okutma sistemi ile marketi faaliyete geçirdi.

Nurdağı’nın merkez ve kırsal mahallelerini haftanın günlerine bölerek dağıttılar ve her gün belirli mahallelerde yaşanan insanların alışveriş yapmasına olanak tanıyan sistem ile birlikte insanlar kendilerine ayrılan günlerde gelerek markete girip market arabalarını aldıktan sonra diledikleri gibi alışverişlerini yapıyorlar.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin İslahiye’de çadırlarda hizmet veren Sosyal Marketlerinden İnsanlar alışveriş yapabilmek için sabahın saat 04.00’da uykudan kalkıp kuyruğa dizilirken, Nurdağı’ndaki insanlar saat 8.30’da gelip markete giderek rahat rahat alışverişlerini yapıyorlar.

İslahiye’deki Sosyal Marketlerde alışverişe giden insanın seçme hakkı yokken, eline verilen koliye oldukça yüksek rakamlar söylenirken, Nurdağı’ndaki Sosyal Markete giden insanlar market raflarından istedikleri ürünleri seçerek market arabasına koyarak kasaya gidiyorlar.

İslahiye’deki Sosyal Markette ürünlerin çalışanlar tarafından iyilerinin seçilip, birinci derece yakınlarına ve tanıdıklarına verilirken, İnsanlar çalışanlar tarafından azarlanırken, Nurdağı’ndaki sosyal markette hiçbir ayrımcılık yapılmadan herkese aynı şekilde hizmet üretiliyor.

Her iki ilçede depremzede. Her iki ilçedeki Sosyal Marketlerde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Bünyesinde kurulmuş peki bu iki ilçedeki Sosyal Marketler arasındaki fark nedir derseniz. İşte orada kocaman bir Fark çıkıyor karşımıza. Yönetici ve Yönetim anlayışı.

Nurdağı Sosyal Market Gıda sorumlusu Mahmut Koç, Aslen İslahiye’li bir hemşerimiz. Geçmişte Baba Mesleği marketçilik. Yıllardır Büyükşehir belediyesinde farklı departmanlarda çalışmış, halka en iyi hizmeti sunmayı kendisine şiar edinmiş birisi.

Mahmut Koç, Nurdağı Sosyal Market macerasını şöyle ifade ediyor. Depremin üzerinden birkaç saat geçmişti. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin Hanımefendinin talimatları ile birlikte Gaziantep’teki stoklarımızda ne varsa araçlara yükleyerek yola çıktık. Bulabildiğimiz yerde çadır kurduk depo oluşturduk. Halkımızın ihtiyacı olan gıda maddelerinden, depremde hayatını kaybeden insanlarımızın definlerinde lazım olan kefen’e kadar her türlü malzeme tedariki ve karşılanması alanında hizmet verdik. Deprem yaralarının sarılması ve Normal hayata geçilmeye başlanması ile birlikte Gıda, temizlik, Hijyen, deterjan malzemelerini Gıda Sosyal Marketimiz çatısı altında Büyükşehir Belediyesi uhdesinde çalışmaya devam ediyoruz. Kıyafet sosyal marketimiz ise son dönemde Sosyal Yardımlaşma vakfı bünyesinde hizmet vermektedir.

Tek amacımız Halkımızın yaralarının sarılması, Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Fatma Şahin Hanımefendinin Sosyal Belediyecilik anlayışının gereğini yerine getirmektir dedi.

Nurdağı Sosyal Marketten alışveriş yapan insanlar ise Deprem öncesinde Normal Marketlerden nasıl alışveriş yapıyorsak bugün Büyükşehir Belediyesinin sosyal Marketinden aynı şekilde alışveriş yapıyoruz bizlere bu imkanı sunan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederiz dediler.

admin

Örnek Resim

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

RADYO
Örnek Resim

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL