Örnek Resim

NURDAĞLI ASYA TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU

Paralimpik Yüzme Milli takımı seçmelerinde 50 Metre serbest ve 100 Metre sırtüstünde Nurdağlı hemşehrimiz 10 Yaşındaki Asya Albeni Türkiye ikincisi oldu. Paralimpik Yüzme Milli takımı seçmelerinde 50 Metre serbest ve..

NURDAĞLI ASYA TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU

Paralimpik Yüzme Milli takımı seçmelerinde 50 Metre serbest ve 100 Metre sırtüstünde Nurdağlı hemşehrimiz 10 Yaşındaki Asya Albeni Türkiye ikincisi oldu.

Paralimpik Yüzme Milli takımı seçmelerinde 50 Metre serbest ve 100 Metre sırtüstünde Nurdağlı hemşehrimiz 10 Yaşındaki Asya Albeni Türkiye ikincisi olarak büyük bir başarıya imza attı.

Nurdağlı Sporcumuz Engelli Asya Albeni (10), Paralimpik Yüzme Milli Takımı seçmelerine ilk katılmasında 50 metre serbest ile 100 metre sırtüstü yarışmalarında 2 altın madalya birden kazanarak ilçemizin gururu olurken, hedefinin milli takımda yer alarak ilçemizi ve ülkemizi başarı ile temsil etmek olduğunu söyledi.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nca 4-6 Şubat’ta Gaziantep’te düzenlenen Paralimpik Yüzme Milli Takımı seçmelerine katılarak  , 50 metre serbest ile 100 metre sırtüstü yarışmalarında Türkiye ikincisi olan Asya Albeni beyin felçliği nedeniyle yürüme güçlüğü çeken 5. Sınıf öğrencisi. Henüz 6 yaşındayken yüzmeye başladı.

İlk yüzdüğü andan itibaren sporcu olmayı kafasına koyan Asya Albeni, daha sonraski yüzme çalışmalarını bu düşünce ile yapmaya devam etti. Kendi imkanları ve azmi ile belirli bir noktaya gelen Asya Albeni Daha sonra Gaziantep Büyükşehir Belediyesi spor klübü bünyesinde lisanslı sporcu kimliği kazandı.

İlk Yarışmasında iki madalya birden kazanan Asya Albeni Yüzmeyi çok sevdiğini, amacının Milli Takıma girmek olduğunu ifade ederek, “ Yüzerken kendimi özgür hissediyorum. Bu süreçte Yanımda olan destek olan aileme, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’e , Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanı’mıza sağladıkları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum dedi.

aswp

Biyografik bilgiler

Örnek Resim

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

RADYO
Örnek Resim

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL