Örnek Resim

SAHİPSİZ NURDAĞI SAHİBİNİ ARIYOR

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş Merkezli deprem ile birlikte neredeyse haritadaki yerinden bile silinen Nurdağı deprem sonrasında ise sahipsizliğin Kurbanı olmaya devam ediyor. 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Deprem..

SAHİPSİZ NURDAĞI SAHİBİNİ ARIYOR

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş Merkezli deprem ile birlikte neredeyse haritadaki yerinden bile silinen Nurdağı deprem sonrasında ise sahipsizliğin Kurbanı olmaya devam ediyor.

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Deprem felaketi ile Nurdağı fiziki olarak haritadan silinme noktasına gelirken, sonrasında Belediye Başkanının tutuklanması, o dönemin kaymakamının deprem sonrasında piyasadan çekilmesi, Genel seçimlerde bölgeden olan Milletvekili adaylarının listelere giremeyişi ve Milletvekili olamayışından sonra Nurdağı iyice sahipsiz kaldı.

Şimdi Nurdağı ve Nurdağ’lılar ÖKSÜZ VE YETİM. Öksüz ve yetim olarak hayatta kalmaya çalışan mücadele veren Nurdağ’lıların sesini duyan da yok, yardım elini uzatan da yok. Tüm bu olumsuzluklar içinde kısmen Nurdağı’na sahip çıkan onların yaralarını ANA ŞEFKATİ ile sarmaya çalışan bir tek kişi var oda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin.

Fatma Hanım her fırsatta ilçemiz adına bir şeyler yapmaya çalışıyor, Kocaman devasa şehir Gaziantep’in Dertleriyle uğraşmak, Tüm Türkiye’deki Belediyelerin sorunları ile ilgilenmek üzerine de farklı dünya ülkelerinin belediye çalışmalarına iştirak etmek  onunda Nurdağı’na olan sevgi ve enerjisini götürüyor.

Fatma Hanım’ın bu güzel  ilçemize  sahip  çıkması ve yeniden İnşa ve ihya sürecinde daha ciddi katkılar sunması lazım. Bunun içinde Nurdağı Belediye Başkanlığı makamında Elini taşın altına koyan üretken ve Cesur bir başkan vekili şart. Mevcut başkan vekilimiz İnsan olarak iyi bir adam ama siyasetçi ve belediye başkan vekili olarak yetersiz. Klasik devlet memuru gibi sabah 8’de Belediye’ye gelip akşam 5’de mesai bitince eve giderek bu ilçenin sorunları çözümlenmez.

İşin gerçeği durum böyle olunca ben Büyükşehir’in Afet sonrası iyileştirme daire  başkanlığı makamının Nurdağı için İkinci Belediye Başkanı gibi  çalışacağını düşünüyordum ancak onların da varlığı ile yokluğu çokta belli değil. Rutin bazı çalışmalarda varlar ama  sorunların çözümü noktasında bir varlıkları yok gibi. Aynı Büyükşehir’in İslahiye’de de Afet sonrası iyileştirme daire başkanlığı var Orada İbrahim Hızyolu denilen bir Başkan ve Güzel  çalışan bir kadro var.  Üstelik Kemal  Vural gibi gece gündüz demeksizin çalışmayı, koşturmayı seven üretken bir başkanın varlığının olduğu yerde  kendini göstermek ve kabul ettirmek  öyle kolay bir işte değil.

Yani Nurdağı Sahipsiz, Yani Nurdağı Öksüz.  Nurdağı’nı 6 Şubat’ta deprem vurdu, sonrasında ise siyasiler. Şimdi seçimlere 5 ay var. Bazıları diyebilir ki 5 ay kısa bir zaman 5 ay sonrasında Vatandaş sahibini bulur ilçe bir yönetime kavuşur.

Ama 5 ay bizim için Nurdağı için oldukça uzun bir zaman. Bu sürede Çalışkan bir başkan vekili, Büyükşehir Afet sonrası iyileştirme daire başkanlığı ve Yeni Kaymakam İsmail  Alsancak’ın birlikte oluşturacakları sinerji  ile  Fatma Ana’nın  da  desteğiyle Nurdağı’nın yeniden İmar ve İhya sürecinde oldukça önemli işler yapılabilir.

 

 

 

Abdullah BİLGİÇ

Örnek Resim

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

RADYO
Örnek Resim

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL