Örnek Resim
Genel Güncel Sağlık SonDakika Yaşam

ŞEHİT ZAFER YILMAZ APARTMANINDA ŞEHİT OLDULAR

6 Şubat 2023 tarihinde İslahiye’de yaşanan deprem sonrasında İslahiye’de ölü veya diri olarak ulaşılamayan Yunus Emre Tunçbilek’in 6 ay sonra Adana’da cenazesi bulunarak İslahiye’deki anıt mezarına nakledildi. 6 Şubat 2023..

ŞEHİT ZAFER YILMAZ APARTMANINDA ŞEHİT OLDULAR

6 Şubat 2023 tarihinde İslahiye’de yaşanan deprem sonrasında İslahiye’de ölü veya diri olarak ulaşılamayan Yunus Emre Tunçbilek’in 6 ay sonra Adana’da cenazesi bulunarak İslahiye’deki anıt mezarına nakledildi.

6 Şubat 2023 tarihinde İslahiye’de yaşanan deprem sonrasında İslahiye’de ölü veya diri olarak ulaşılamayan Yunus Emre Tunçbilek’in 6 ay sonra Adana’da cenazesi bulunarak İslahiye’deki anıt mezarına nakledildi.

6 Şubat 2023 tarihinde Yaşanan Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremler ile İslahiye’de çok sayıda ev ve işyeri yıkılmış, insanlar hayatlarını kaybetmişlerdi. Cenazelerini bulup toprağa verenler rahatlarken, bazı aileler ise ulaşamadıkları yakınları dolayısıyla 6 aydır bir umut diyerek aile fertlerinin ölü veya dirilerini bulmak için yaşam mücadelesi veriyorlardı.

Yıllardır İslahiye’de erkek berberi olarak Çalışan Mustafa Tunçbilek’in , İslahiye Cezaevinde İnfaz koruma memuru olarak görev yapan oğlu Muhammed Tunçbilek ailesi ile birlikte 6 şubat depremlerine İslahiye Çamlıca mahallesi eski emniyet müdürlüğü yanındaki evlerinde yakalanmışlardı.

ŞEHİT ZAFER YILMAZ APARTMANINDA ŞEHİT OLDULAR

6 Şubat’ta İslahiye Cezaevinde Nöbetçi olan İnfaz koruma memuru Muhammed Tunçbilek deprem sonrasında görev yaptığı cezaevinden izin alarak Çamlıca Mahallesi Şehit Zafer Yılmaz Apartmanına geldi. Geldiğinde bina yıkılmış 4. Katta olan evi neredeyse 1 kat hizasına gelmişti. Bir ümitle eşine ve çocuklarına seslendi. Ancak evinden ses gelmiyordu.

Yapılan arama kurtarma çalışmaları sonrasında  Eşi Ebru Tunçbilek ve 10 Yaşındaki oğlu Yusuf Tunçbilek’in enkazdan cansız bedenleri çıkarıldı. Eşi ve Oğlu Şehit Zafer Yılmaz apartmanında şehit olan İnfaz koruma memuru Eşi ebru ve oğlu Yusuf’u İslahiye asri mezarlığında toprağa verdi.

6 AYDIR DİNMEYEN ACI

6 Şubat 2023 tarihinde Meydana gelen deprem sonrasında Büyük oğlu 14 Yaşındaki Yunus Emre Tunçbilek’in ölü yada dirisini bulamayan babanın acısı dinmek bilmiyordu. Çocuğuna kavuşmak için başvurmadık yer bırakmadı sonra aynı binada oturan tüm ailelerin yakınları ile tek tek görüştü. Yine çocuğuna kavuşamadı.

ANIT MEZAR YAPTIRDI

Acısını dindirmek için İslahiye asri mezarlığında eşi ebru ve küçük oğlu Yusuf Tunçbilek’in mezarlarının yanına anıtmezar yaptırdı.

SAVCILIĞA BAŞVURDU

İslahiye Cezaevinde İnfaz koruma memuru olan Muhammed Tunçbilek İslahiye Cumhuriyet savcılığına başvuru yaparak çocuğunun bulunması için talepte bulundu.

Savcılık başvurusu sonrasında bina sakinlerinin yakınları ile görüşen Tunçbilek kendileri ile aynı binada oturan Aslen adanalı olan Polis memuru ile oğlunun boy kilo benzerliği olduğunu oğlunun polis memurunun arkadaşları tarafından yanlışlıkla alınmış olabileceği ihtimalinin agırlık kazanması sonrasında savcılıktan Adana’daki mezarın açılmasını ve DNA testi yapılmasını talep etti.

DNA TESTİ UYGUN ÇIKTI

İslahiye Cezaevinde İnfaz koruma memuru olan Muhammed Tunçbilek, talebi üzerine Adana’daki mezar açılarak DNA yapılmak üzere diş alındı. Kendisi de DNA için örnek verdi. Yapılan DNA testinin uyumlu çıkması üzerine kendisine bilgi verildi.

ADANA’DAN İSLAHİYE’YE NAKLEDİLDİ

İslahiye Cezaevinde İnfaz koruma memuru olan Muhammed Tunçbilek, aile fertleri ile birlikte gittiği Adana’daki mezarlıktan mezarın açılması sonrasında oğlu Yunus Emre Tunçbilek’in naaşını alarak İslahiye’ye getirdi. İslahiye’de sıdıka Tayyar Hatun camiinde kılınan cenaze namazının ardından daha önce oğlu için yaptırmış olduğu anıt mezara oğlunun naaşını defnetti.

 

admin

Örnek Resim

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

RADYO
Örnek Resim

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL