Örnek Resim

GAZİANTEP’Lİ VEFAKAR GAZETECİLER GGC’DE TARİH YAZDILAR

Gaziantep Gazeteciler cemiyetinin 28. Olağan genel kurulunda Gaziantep’li Vefakar Gazeteciler Tarih yazarak, Hem GGC Tarihinin ilk kadın başkanını seçtiler, hem de eski başkan İbrahim ay’a vefa göstermiş oldular. 14 Eylül..

GAZİANTEP’Lİ VEFAKAR GAZETECİLER  GGC’DE TARİH YAZDILAR

Gaziantep Gazeteciler cemiyetinin 28. Olağan genel kurulunda Gaziantep’li Vefakar Gazeteciler Tarih yazarak, Hem GGC Tarihinin ilk kadın başkanını seçtiler, hem de eski başkan İbrahim ay’a vefa göstermiş oldular.

14 Eylül 2024 tarihinde Gaziantep Ticaret Odasında yapılan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti 28. Olağan genel kurulu öncesinde  Gazeteciler cemiyeti içinde ve dışında bazı kişiler tarafından bilinçli olarak başlatılan karalama kampanyalarına Gaziantep Gazeteciler Cemiyetinin Vefakar ve Cefakar üyeleri Meral ay ‘ı Cemiyet başkanı seçerek tokat gibi bir cevap verdiler.

DUYGULANDIRAN KONUŞMA

Kongre öncesinde salonda bulunan gazetecilere seslenen Gaziantep Gazeteciler cemiyeti Başkan adayı Meral ay , ben bugün burada sizlere başkan adayı olarak hitap etmeyecem .  Bir kardeşiniz, bir meslektaşınız olarak sizlerle dertleşecem.

Bu sektörde emekçi bir kardeşiniz olarak medya sektörüne başladım. Ogün sigortam görünmediği için sekreterim emekli ben değilim, Onun için işçi olmanın emekçi olmanın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. 45 Gündür Gaziantep’teki gazetelerimiz çok ciddi baskı altında basın ilan kurumu tarafından ilanları kesildi, ay sonu geldiğinde SGK ödemelerini, maaş ödemelerini baskı ödemelerini nasıl karşılayacaklarını düşünüyorlar. Bunu da çok iyi biliyorum. Biliyorsunuz  bizimde grup gazetelerimiz var.

Konuşmama 3 dönem Gaziantep Gazeteciler cemiyetinin Onurla ve Gururla başkanlığını yapan İbrahim Ay başkanın sizlere selamlarını ileterek başlamak istiyorum. İbrahim Başkan Gazeteciler cemiyeti için çok emek verdi, çok hizmet etti. Gazeteciler cemiyeti onun çocuğu gibi değerli gaziantep’te gazetecilerin birlik ve beraberliği için, üzülse de kırılsa da içine attı kimseye küsmeden tavır almadan hizmete devam etti. Çünkü Gaziantep Gazeteciler Cemiyetine hizmet etmek onun için yeri geldiğinde ailesinden, yeri geldiğinde işinden çok daha önemli oldu.

İbrahim Başkanın yaşadığı talihsiz olay sonrasında ilk bir yıl öldüm öldüm dirildim. Ölümü gördüm. Dik durdum , mücadele ettim ailemi bir arada tuttum. Şirketime sahip çıktım. Bir kadının nasıl mücadele edebileceğini gösterdim. Yargı süreci devam ediyor. Adaletin er yada geç tecelli edeceğine inanıyorum dedi.

İbrahim Ay’ın başkanlık yaptığı üç dönem ve Hasan kardeşimizin başkan vekilliği yaptığı bu dönem içerisinde bir tane siyasetçi, işadamı, Belediye başkanı ben Gazeteciler cemiyetine tek kuruş verdim desin bugün istifa etmeye ve çekip gitmeye hazırım.

İbrahim Başkan bana dedi ki aileme sahip çıktın, şirkete sahip çıktın sağol ama Gaziantep Gazeteciler cemiyeti benim evladım gibidir. Kızım Fatma neyse cemiyet te odur. Artık cemiyete çıkma zamanın geldi meral dedi ve aday ol dedi. Onun sözü benim için bir emirdir. Bende bu sözle yola çıktım. Hayatım boyunca bir şeyi yapmadım, yada en iyisini yaptım. Size söz veriyorum. İbrahim Başkan ne iş yaptıysa ve söz verip 6 ay sonrasında görevde olmadığı için yapamadıklarını yapmak için göreve talibim. Bu süre içerisinde o kadar zorlu koşullara rağmen cemiyetten görevden veya üyelikten bir kişi bile istifa etmedim allah hepinizden razı olsun. Hani diyordunuz ya yapacak bir şey var mı işte size fırsat şeklinde konuştu.

GGC Başkan Adayı Meral Ay’ın bu konuşması salondakilerden büyük alkış alırken, duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

89 OYLA BAŞKAN SEÇİLDİ

Gaziantep Ticaret Odası’nda gerçekleşen Gaziantep Gazeteciler cemiyeti 28. Olağan genel kurulunda mevcut başkan Hasan Kırmızıtaş ile Ay medya Grup Başkan vekili Meray ay yarıştılar.

Yapılan seçimler sonunda 89 üye Meral Ay ve ekibine evet oyu verirken, diğer aday Hasan Kırmızıtaş ve ekibi ise 76 oy aldı. Bu sonuçla Meral Ay Gaziantep Gazeteciler cemiyetinin yeni başkanı oldu.

DİVAN BAŞKANI GÜREŞ

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti 28. Olağan genel kurulunda yapılan seçimlerde divan Başkanlığını Gazeteci Murat Güreş, Divan üyeliklerini ise Veysel Karayılan, Yusuf Kılıç, Melek Nur Osanmaz yaptılar.

Divan Başkanı Güreş, salon hakimiyeti ve adaleti ile adayların ve taraftarlarının gönüllerini kazandı.

İKİ TARİH BİRDEN YAZILDI

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti 28. Olağan genel kurulunda Gaziantep’li gazeteciler iki tarihi birden yazdılar.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyetinin Vefakar ve Cefekar üyeleri hem Eski Başkan İbrahim Ay’ın emanetine sahip çıktılar hem de Gaziantep Gazeteciler cemiyeti tarihinde ilk kez bir kadın başkan seçtiler.

 

admin

Örnek Resim

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

RADYO
Örnek Resim

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL