Örnek Resim
Ekonomi Genel Güncel SonDakika Yaşam

ZİRAAT ODASINDAN UYARI

2023 Yılı ÇKS müracaatlarını İnternet üzerinden yaparak ziraat odasına uğramadan il ve ilçe tarım müdürlüklerine teslim edenlerin oda kayıtlarının askıya alınacağı bildirildi. 2023 Yılı ÇKS müracaatlarını İnternet üzerinden yaparak ziraat..

ZİRAAT ODASINDAN UYARI

2023 Yılı ÇKS müracaatlarını İnternet üzerinden yaparak ziraat odasına uğramadan il ve ilçe tarım müdürlüklerine teslim edenlerin oda kayıtlarının askıya alınacağı bildirildi.

2023 Yılı ÇKS müracaatlarını İnternet üzerinden yaparak ziraat odasına uğramadan il ve ilçe tarım müdürlüklerine teslim edenlerin oda kayıtlarının Pasif duruma alınacağını ve bu durumda vatandaşların desteklerden yararlanamayacaklarını söyledi.

Nurdağı  Ziraat odasının sosyal Medya hesabından konu ile ilgili yapılan açıklamada; “2023 yılı ÇKS dosyası müracaatlarını internet üzerinden yapan ve ziraat odalarına uğramadan, işlem yapmadan dosyasını il, ilçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine teslim eden çiftçilerin, 2023 yılı oda üyelik ve tarımsal bilgilerini güncelleme yapmayan çiftçimizin kayıtları ziraat odaları ve ziraat odaları birliği mevzuatı ve üye kayıt yönetmeliğine göre pasif duruma düşürülecektir.

Pasif duruma düşen çiftçilerimiz, devletin verdiği tarımsal destekleri alamazlar. 5 yıl süre ile de yanlış beyanda bulunduklarından haklarında cezai işlem başlatılıp, aldıkları destekleri geri iade edeceklerdir. Dolayısıyla çiftçilerimizin 2023 yılı güncellemesini yapmadığından dolayı mağdur olmamaları için Ziraat Odalarına başvurup tarımsal kayıtlarını yenilemeleri gerekmektedir.” Denildi.

admin

Örnek Resim

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

RADYO
Örnek Resim

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL